Les Trobades són uns encontres dʼalumnes de flauta de bec dʼarreu de Catalunya que tenen com a objectiu principal interpretar repertori de conjunt, fet impossible per molts dʼells per falta de companys flautistes. 
Com a novetat aquest any tindrem un conjunt d’adults, especialment pensat per aquells melòmans i amants de la música que tingueu ganes de gaudir de la música en conjunt. 
Aquesta vuitena edició de les Trobades no seria possible sense lʼesforç de lʼAssociació Catalana dʼEscoles de Música (ACEM), l’EMM Maria Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès, lʼEMM Mataró, lʼEscola de Música de Gràcia, lʼECMM Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, dels flautistes assistents, professors voluntaris i pares i mares. A tots ells i elles, moltes gràcies!

Què us oferim? 

  • La possibilitat dʼinterpretar tant obres de conjunt característiques de lʼinstrument, com dʼaltres gèneres i estils. 
  • Participar en els conjunts (per a infants, joves i adults) i a lʼorquestra de flautes de bec de les Trobades. 
  • Poder relacionar-te amb altres flautistes, tinguis el nivell i edat que tinguis. Un espai per a compartir i intercanviar experiències musicals. 

Funcionament 

En aquesta vuitena edició farem quatre Trobades a Vilanova i la Geltrú, Mataró, al barri de Gràcia de Barcelona i a Vilafranca del Penedès.
Les Trobades es finalitzaran el 6 d’abril amb un gran CONCERT DE CLOENDA a l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, on s’interpretarà tot el repertori treballat.
Els alumnes sʼorganitzaran en diversos grups segons els diferents nivells i edats. Hi poden participar alumnes a partir de 7 anys.
Lʼorganització de les Trobades no facilitarà els transports o viatges. Els pares o tutors hauran dʼacompanyar els alumnes a les seus pertinents. 



Inscripció 


Els interessats sʼhauran dʼinscriure abans del 16 de Novembre del 2012 mitjançant el FORMULARI DʼINSCRIPCIÓ a la dreta d'aquest blog.

Posteriorment rebreu per correu electrònic tota la informació referent a les Trobades (material necessari, flautes, horaris de les activitats, localitzacions), autoritzacions (pels menors dʼedat, drets dʼimatge) i el sistema de pagament.
Les Trobades tenen un cost en concepte de drets dʼinscripció de 50€, si els inscrits estudien en escoles associades a lʼACEM, o bé 60€, si estudien a les no associades.


Professorat

Anna Andreu
Realitza els estudis de flauta de bec amb Maria Jesús Udina al Conservatori de Badalona i obté el Títol Superior al Conservatori del Liceu amb Sara Parés. Amplia els seus coneixements realitzant diferents cursos amb Pierre Hamon, Pedro Memelsdorff, Fernando Paz o Paul Leenhouts entre d'altres. És també tècnica especialista en educació infantil. Actualment realitza un màster en musicoteràpia i és professora de flauta de bec a l'Escola de Música de Gràcia.

Montse Anguera
Es llicencià en Pedagogia de lʼInstrument a l'ESMUC. El seu interès per la investigació i la innovació i en el camp de lʼeducació musical i lʼorganització acadèmica lʼha dut a participar en diversos workshops, seminaris i congressos. És la directora i professora de música de cambra i conjunts instrumentals de lʼEMM de Roda de Ter i lʼEsquirol i professora de flauta de bec, formació avançada i preparació d’accés a G.Sup. a lʼEMM de Mataró. Actualment realitza un postgrau de gestió del talent a la UB.

Tonatiuh Cortés
Nascut a Mèxic, estudia amb María Díez-Canedo a lʼEscuela Nacional de Música de la UNAM, graduant-se al 2004 amb Menció dʼHonor. El mateix any ingressa a lʼESMUC per estudiar amb Pedro Memelsdorff. Intèrpret de gran precisió i puresa tècnica, ha actuat a Europa, Mèxic i EUA participant en el Festival del Camino de Santiago o el Festival de México en el Centro Histórico, entre d’altres. Actualment combina la interpretació en els conjunts medievals “Arte Psalentes” i “La Gironda” amb la docència.

Joan Escoda
Format al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Joan Izquierdo, complementa la seva formació interpretativa en cursos dʼinterpretació amb Kees Boeke i Pierre Hamon. També és llicenciat en Història i Ciències de la Música i en Història de lʼArt per lʼUAB. Ha format part de diversos conjunts de música antiga. És membre dʼ“En Bloc Quartet”. Actualment combina la seva tasca interpretativa amb la tasca pedagògica com a professor de música a lʼINS Nicolau Copèrnic de Terrassa.

Marta Estruch
Formada com a flautista amb en Carles Riera al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, ha ampliat la seva formació amb Romà Escalas, Robert Ehlich, Josep M. Saperas, Anna Castro i Rachel Brown. Ha publicat diversos articles i llibres de contes orientats a la pedagogia musical. Actualment és professora a l’EMM Josep Aymerich de La Garriga i dels Cursos d’Actualització Didàctica per a professorat de l’Educació Primària que organitza la Fundació Universitària Martí l’Humà.

Eloi Fuguet
Es formà amb Josep Maria Saperas i Joan Izquierdo al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i amb Walter van Hauwe al Conservatori dʼAmsterdam. Ha participat en diversos conjunts de música antiga i popular amb els quals ha tocat en diverses ciutats catalanes i dels Països Baixos. Tambe és titulat superior en Promoció i Gestió Musical per lʼESMUC. Actualment és membre d'“En Bloc Quartet” i professor de flauta de bec i música de cambra a lʼECMM Vilanova i la Geltrú. Edita el blog “Un flautista a l’aula 8”.